Mogelijke heropening AZC de Grenshof in Bellingwolde onacceptabel!

Alweer blijkt er een verzoek van het COA binnen gekomen te zijn voor heropenen van het AZC de Grenshof in Bellingwolde. Dit zou nu moeten gaan dienen als noodopvang. Onze burgemeester Jaap Velema heeft hier nogmaals afwijzend op gereageerd volgens de afspraken in de gemeenteraad.

Aanstaande maandag 31 augustus is er een overleg van de veiligheidsregio’s. De fractie van Gemeentebelangen Westerwolde is er allerminst gerust op dat er geen dictaat komt van de voorzitter van de veiligheidsregio Groningen (Dhr. Schuiling, burgemeester van de gemeente Groningen). In dat geval staat de gemeenteraad van Westerwolde buitenspel en mag deze alleen achteraf daar iets van zeggen.

Gemeentebelangen Westerwolde is en blijft van mening dat er met de maximaal 2000 plaatsen voor mensen in de asielprocedure meer dan genoeg is gedaan door de gemeente Westerwolde. Te meer omdat de veiligheid in deze gemeente nu al niet voldoende kan worden gewaarborgd. Immers kan de beloofde bezetting van het politiebureau nu al niet worden gehaald.

Gemeentebelangen Westerwolde zal de afwijzing door burgemeester Velema dan ook volledig steunen en zal er alles aan doen om een heropening van het AZC de Grenshof in Bellingwolde tegen te gaan.

De fractie van Gemeentebelangen Westerwolde