Blog 2017 Week 7

Maandag begon de week met het reguliere overleg met de manager van de afdeling Ruimte.  Aansluitend werkoverleg met de afdeling communicatie over mijn agenda.  Vervolgens stond een vergadering op de agenda met het bestuur van de voetbalvereniging JVV. Een constructief gesprek waarin we samen de mogelijkheden van bezuiniging door o.a. energiezuinige maatregelen hebben door genomen. Er wordt nader onderzoek gedaan om hierin de juiste keuzes te kunnen maken.

Door naar de vergadering van de stuurgroep VVB (Verkeers- en Vervoersberaad) in het provinciehuis Groningen waar onder andere verkeerseducatie op het programma stond. Er wordt een nieuw beleidsplan verkeerseducatie geschreven en de gemeenten kunnen aangeven wat zijn nog missen in de speerpunten. De belangrijkste onderwerpen zijn ‘afleiding in het verkeer’, jonge bestuurders, fietsers en senioren (75 plus) in het verkeer.

Dinsdag collegevergaderingen van ons eigen college en aansluitend gezamenlijk met het college van Bellingwedde.

Dinsdagavond mocht ik plaats nemen in de jury van de voorleeswedstrijd van de basisscholen in Westerwolde. Deze wedstrijd vond plaats in de bibliotheek in Ter Apel.  Het was moeilijk kiezen omdat alle kandidaten het erg goed deden. Toch sprong er één deelneemster met kop en schouders boven uit…  Naima van SWBS Pork in Ter Apel kreeg de eerste prijs. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als ze bij de volgende voorrondes ook doorstoomt naar de landelijke voorleeswedstrijd!

Woensdagochtend  ontving ik een aantal bezorgde bestuursleden van de modelvliegclub MTA uit Ter Apel. Zoals het er nu uitziet wordt de huur van het veld dat zij in gebruik hebben opgezegd en moet men op zoek naar een andere locatie. Helaas kan de gemeente hierin weinig betekenen aangezien zij niet de eigenaar van de grond is. We denken met de vliegclub mee en hopen vanzelfsprekend dat er een passende oplossing voor dit probleem gaat komen!

Woensdagavond vergadering met de raadsgroep herindeling en de stuurgroep in het gemeentehuis in Sellingen. Een daadkrachtige vergadering; ik was rond half tien al weer thuis.

Donderdag de hele dag in vergadering.

Vrijdag kregen we in Westerwolde bezoek van de Commissaris van de Koning. Het ochtendprogramma vond plaats in Bellingwedde. ’s Middags mochten we de commissaris ontvangen bij Ofichem in Ter Apel. De commissaris twitterde hierover: ”Een wereldbedrijf met spannende vestigingsplaatsen: Ter Apel, Paris, Hamburg, Barcelona, Moscow …”. En inderdaad, het is ook een prachtige lijst met namen van steden waarbij Ter Apel als hoofdkantoor op nummer één staat!

Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de Kloosterboerderij, waar ook onze raadsleden voor waren uitgenodigd. Al met een zeer zinvolle en leuke dag!

Vrijdagavond was het tijd voor de buutavond! Een volle zaal in het Boschhuis in Ter Apel. De dames Kloosterwiekers waren weer als vanouds en in de persoon van ‘Pastoor Pielekes’ hebben de Kloosterwiekers er een toptalent bij!

Zaterdagochtend naar Radio Westerwolde om nogmaals de ‘Grunneger Weke’, die op 10 maart begint, te promoten!

En dan is het weekend! Volgende week geen blog in verband met de voorjaarsvakantie. Ik wens al mijn lezers een fijne (werk) week en voor degene die vrij is, een fijne vakantie toe!