Blog 2019 week 39

Maandag begon de week met allerlei interne overleggen en aansluitend ’s avonds onze fractievergadering ter voorbereiding op de raadsvergadering van woensdag

Dinsdag, zoals gebruikelijk, onze B&W vergadering waarin het eerste concept van de begroting 2020 en de tweede bestuursrapportage van 2019 werd besproken.

Vervolgens hadden we, als college, een overleg met de bewonersvereniging van de vesting Bourtange.  We zijn nog bezig met de voorbereidingen voor het masterplan Bourtange en de onderwerpen die in het overleg van dinsdag naar voren kwamen zullen in dat plan zeker terugkomen. Er spelen tal van zaken in Bourtange die de inwoners bezighouden zoals het autoluw maken van de vesting, het onderhoud, parkeerproblemen enz. Het is goed om deze zaken (en nog vele andere) integraal aan te pakken.

Woensdag, na ons wekelijkse persuur, was ik uitgenodigd om de start van de bouw van een 24 persoons familiehuis  op het Parc Emslandermeer officieel te maken. Het huis heeft de mooie Westerwoldse naam ‘Pallertshuis’ gekregen, vernoemd naar de buurtschap nabij Bourtange.  De bouw van dit moderne, eigentijds en verrassend familiehuis met een oppervlakte van 300 m2 op een ruime kavel van maar liefst 1500 m2 is onlangs gestart en wordt voor het grootse deel uitgevoerd door ondernemers uit de regio Westerwolde. Ook worden veel lokale bedrijven betrokken bij de toelevering van de benodigde materialen. De oplevering is voorzien in maart 2020 en is vanaf nu te boeken via www.bungalowparkemslandermeer.nl. Kortom; een prachtige aanwinst voor Parc Emslandermeer en het blijkt dat hier ontzettend veel animo voor is! Ik ben benieuwd hoe het eindresultaat eruitziet! We hebben afgesproken dat ik dan wederom bij de opening aanwezig ben.

(Met dank aan Geert Smit van RTV Westerwolde voor de foto’s)

Woensdagavond…een bijzondere raadsvergadering voor Gemeentebelangen Westerwolde. In mei van dit jaar stopte Harrie Brunen om gezondheidsredenen als wethouder. Dat vonden we als partij ontzettend jammer. Gelukkig hebben we met Henk van der Goot een nieuwe wethouder gevonden en hij werd woensdagavond geïnstalleerd. Henk is oud-politieman en woont in Bourtange. Ik ben blij, dat met Henk, ons college weer compleet is en ik kijk uit naar een fijne samenwerking! Wel bijzonder overigens dat we nu als twee oud politiemedewerkers zitting hebben in college…

Direct na de installatie van Henk was de beurt aan Lenze Middel, die Henk als raadslid opvolgt in onze gemeenteraad. We zijn blij met Lenze… een Wedder in hart en nieren en op deze manier zijn we ook in Noord Westerwolde goed vertegenwoordigd! Ook Lenze wensen we heel veel succes als nieuw raadslid!

Donderdagmiddag was ik aanwezig bij Afeer waar we afscheid namen van Kees Swagerman als voorzitter van het DB van Afeer.  Kees is onlangs opgestapt als wethouder van Oldambt omdat zijn partij zich niet kon vinden in het pakket maatregelen dat de overige collegepartijen wilden treffen om de tekorten op de meerjarenbegroting op te lossen. Ik heb prima met Kees gewerkt en ik wens hem alle goeds voor de toekomst.

Vrijdag bracht ik een bedrijfsbezoek bij Camping Entourage aan de J. Buiskoolweg in het Rhederveld. Deze prachtige natuurcamping is vorig jaar van eigenaar gewisseld en wordt nu gerund door de familie Steehouwer. De sfeervolle woonboerderij vormt het kloppend hart van Entourage.

Het voorhuis van de woonboerderij is ingericht als gastenverblijf en de rest van het terrein bestaat uit een parktuin waar de kampeerplaatsen aangelegd. Deze kampeerplaatsen liggen verscholen in het groen en bieden de kampeerder maximale privacy.  Een aanrader voor iedereen die rust en ruimte zoekt!

Zaterdagavond was ik aanwezig bij de netwerkbijeenkomst van de Ondernemersvereniging Vlagtwedde. Dit najaar bestaat Meulman Transport in Vlagtwedde 100 jaar. Om dit te vieren werd door de Ondernemersvereniging Vlagtwedde de bijeenkomst bij Meulman georganiseerd en aangeboden. Een mooi ‘verjaardagsfeest’ aanwezigheid van vele lokale ondernemers. Van harte gefeliciteerd Meulman Transport!

En dan is het zondag. Ik wens al mijn lezers een fijne (werk) week toe!

Giny