Blog 2019 week 47

Maandag begon de dag met een vergadering van het Algemeen Bestuur van Afeer. De derde kwartaalrapportage stond onder andere geagendeerd en we liggen prima op koers.

’s Middags een vergadering van het Dagelijks Bestuur van Wedeka waar we verder spraken  over het nieuwe bedrijfsplan in wording.

Maandagavond bezocht ik, samen met Hendrik Klap, een inwoonster uit de gemeente Westerwolde die lid wil worden van Gemeentebelangen Westerwolde. Daar zijn we vanzelfsprekend blij mee. In dit geval ook nog iemand die actief is in het sociaal domein! Als Gemeentebelangen Westerwolde vinden we het belangrijk om in gesprek te gaan met onze leden en zeker met nieuwe leden! Dat laatste vooral omdat we het gevoel moeten hebben dat we ‘van dezelfde bloedgroep zijn’ en dat was maandagavond het geval. In onze volgende algemene ledenvergadering wordt dit nieuw lid voorgedragen en ik heb er alle vertrouwen in dat onze leden hier blij mee zijn.

Dinsdag, na onze collegevergadering, een overleg met de voorzitter van de Open Monumentendagen Westerwolde. De Open Monumenten dagen zullen in 2020  van 11 t/m 13 september zijn, dus we zijn mooi op tijd met de eerste voorbereidingen!

Dinsdagavond waren we als voltallig college aanwezig in het Noaberhoes in Veelerveen voor een overleg met de dorpsraad. Tal van onderwerpen kwamen voorbij en het was een zeer constructief gesprek.

Woensdagavond vond er in Ter Apel een ondernemersavond plaats in samenwerking met Handelsvereniging Mercurius, Parkmanagement en Industriekring. Gastspreker van de avond was voormalig Formule 1 autocoureur Robert Doornbos. Hij nam de bijna 300 aanwezigen tijdens de netwerkavond mee in de wereld van topsport en ondernemerschap, waar het draait om teambuilding, presteren, leiderschap en lef. Een inspirerend verhaal met als rode draad dat formule 1 echt een teamsport is, dat je elkaar moet kunnen vertrouwen en dat je steeds de uitdaging moet zoeken onder het mom van: ‘If things seem under control, you’re not going fast enough’… Dat is wat ondernemers ook doen!

Donderdagochtend mocht ik, namens het college, de heer Okke Engelkes en mevrouw Aukje Engelkes-Nijenhuis uit Ter Apel feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Wat een ontzettend leuk Westerwolds echtpaar! Zoals gebruikelijk ontving het bruidspaar hun keurig ingelijste trouwakte van 60 jaar geleden, die vervolgens direct een mooie plek aan de muur in de woonkamer kreeg.

Vrijdagochtend een overleg met de werkgroep Kamp de Beetse. In het Boschhuis in Ter Apel rondde maandag de Stichting Snel Internet Westerwolde-Stadskanaal haar glasvezel project af. De stichting had een goed doel uitgekozen om een schenking te doen en zo werd door voorzitter Ben Olde Agterhuis aan Gerard Weinans van werkgroep Kamp de Beetse een cheque van € 5.000, – overhandigd als cadeau voor het gebied. Dit bedrag zal onder andere worden gebruikt om de schooljeugd in de regio kennis te laten maken met het historische verleden van hun regio rond de tweede wereldoorlog.

Vrijdagmiddag gingen we als college in gesprek met de dorpsraad van Wedde. Ook dit was een prima overleg en het is goed om op deze wijze betrokken te blijven bij alle dorpen en kernen in Westerwolde.

En dan is het weer weekend. Tijd om mijn blog te schrijven. Ook mede namens Henk van der Goot wens ik alle lezers een fijne (werk)week toe!

Groet,

Giny Luth