Blog 2019 week 50

De laatste blog van 2019….Onvoorstelbaar… waar is 2019 gebleven? Ik heb het gevoel dat de dagen, weken en maanden zo door mijn vingers zijn geglipt… Volgende week werk ik nog een paar dagen en hoop dan te mogen genieten van het kerstreces.

Maandag hadden we prima vergadering van het Dagelijks Bestuur van Afeer. De cijfers zien er goed uit en we zien dat Afeer steeds meer stappen maakt op weg naar een bestendige toekomst voor de deelnemende gemeenten Westerwolde, Oldambt en Pekela. Er wordt hard gewerkt om van Afeer een mooi bedrijf te maken waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Volgens mij was de keuze om de naam ‘Synergon’ te veranderen in Afeer, toen we aan dit avontuur begonnen, een gouden greep. Het lijkt alsof er nieuw elan in het bedrijf zit en de geluiden, ook vanuit de ondernemingsraad, zijn positief met de intentie ‘Kop d’r veur en scholders d’r onder’… Trots dat ik hierin mee mag denken en beslissen!

Deze week veel interne vergaderingen. In aanloop naar 2020 moeten er nog allerlei zaken geregeld worden. Komende dinsdag onze laatste collegevergadering van 2019. Een behoorlijk gevulde agenda! De eindsprint op weg naar 2020….

Donderdagochtend stond ik om kwart over acht in Valthermond voor een vergadering van de Stuurgroep van de Veenkoloniën.  De Agenda voor de Veenkoloniën is een samenwerkingsverband van de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Aa & Hunze, Westerwolde, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Groningen, Oldambt, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Tynaarlo, Veendam en de waterschappen Hunze & Aa’s en vechtstromen. De samenwerkende partners zijn verenigd in een Stuurgroep Agenda voor de Veenkoloniën. Prima vergadering waarin tal van onderwerpen aan de orde kwamen waaronder de Regiodeal Natuur inclusieve Landbouw.

Aansluitend mocht ik als locoburgemeester het echtpaar Van der Laan-Mulder in Bellingwolde feliciteren met het vieren van hun 60-jarig huwelijk. Een eer om hierbij aanwezig te mogen zijn.  Mevrouw Van der Laan woont al enige tijd in Akkerheem in Bellingwolde maar wordt enige keren per dag bezocht door haar man, die met niet aflatende zorg, haar omringt met heel veel liefde. Bijgaande foto is de ‘stille getuige’ van 60 jaar lief en leed delen…

En dan is het vrijdag…. Een dag met een zwarte rand… in een volle sporthal in Middelstum namen we afscheid van Meindert Schollema, oud-burgemeester van Pekela. In aanwezigheid van zo’n 800 mensen luisterden we naar de liefdevolle herinneringen van de zoons van Meindert en Trieneke. Het was… zoals een uitvaart hoort te zijn…. Meindert als middelpunt en terugkijkend op een rijk, maar veel te kort leven… Met diep respect voor Bé en Pieter Schollema, die op niet te evenaren wijze, de aanwezigen meenamen in het leven van hun vader. Meindert, als zeer kundig bestuurder die er altijd voor zijn inwoners was, maar ook Meindert als echtgenoot, vader en opa. Ontroerend mooi!  Maar ook het verhaal van Erik Hulsegge, in het Gronings, maakte indruk en hij omschreef Meindert Schollema zoals iedereen hem kende…. Meindert zou, na deze dag, zeggen…’Dat hebben ie goud doan jongens…’.

Voor de tijd die komt wens ik de familie van Meindert alle kracht en sterkte toe…

De lezers van mijn blog wens ik, mede namens mijn collega-wethouder Henk van der Goot, fijne kerstdagen en een gezond en gelukkig 2020 toe en sluit mijn blog af met de woorden die mij zo raakten op de rouwkaart van Meindert Schollema… “Heb lief, de rest is ruis…”.

Groet,

Giny Luth