Blog 2020 week 5

Een week met veel ambtelijke overleggen. Een onderwerp dat deze week veelvuldig voorbijkwam was recreatie & toerisme. Al langere tijd houdt de promotie en de marketing van het gebied Westerwolde ons bezig. Natuurlijk wordt hier door meerdere organisaties en heel veel vrijwilligers volop aan gewerkt, maar de vraag is hoe we in deze tijd van digitalisering, naast de reguliere folders en verschillende websites Westerwolde meer bekendheid kunnen geven. En hoe zeer ook iedereen zijn of haar best doet…het spreekwoordelijke ei van Columbus hebben we nog niet gevonden.

We hebben een app van Westerwolde en dat is mooi, maar om deze app te willen gebruiken zal de naam ‘Westerwolde’ toch eerst meer bekendheid moeten krijgen.

Het is toch bijzonder… Als ik google op ‘vakantie in Groningen’ is één van de eerste ‘hits’ de site van ‘Roompot vakanties’ waar weliswaar Parc Emslandermeer wordt aangeprezen, maar waar met geen woord over Westerwolde gesproken. Er wordt nog steeds alleen over ‘Vlagtwedde’ genoemd en de eerstvolgende verwijzing is naar het Schildmeer.  Kortom; er is nog veel werk te verzetten!

Vanzelfsprekend zijn we hierover ook met onze buurgemeente in gesprek want een heel mooi gebied van Westerwolde ligt immers in Stadskanaal.

Maandagavond had ik een gesprek met een delegatie van het bestuur van ‘De week der besten’.  Het is goed om vroegtijdig met elkaar in gesprek te zijn. Deze feestweek vindt plaats van 1 t/m 9 augustus 2020. Dat lijkt nog ver weg, maar voor we het weten is het zover en het aanvragen van de diverse vergunningen kost natuurlijk ook tijd.  Het thema van dit jaar is ‘VlagtVegas’.

Volgens mij een mooi onderwerp waar onze inwoners zich helemaal op uit kunnen leven!

Dinsdag ging het college, na de gebruikelijke B&W vergadering op bedrijfsbezoek bij PGI (Presswood Grootkeuken Industrie) in Ter Apel.

PGI is in 1985 opgericht door Henk Kwak en zijn echtgenote. In het begin perste PGI houten werkbladen voor bedrijfskeukens, maar op den duur werd hout vervangen door rvs en specialiseerde het bedrijf zich in complete bedrijfskeukens. De keukens van PGI zijn nu zelfs te vinden in het Groninger Forum, RSG Ter Apel, verschillende hotel- en restaurantketens, jachten en overheidsinstanties.

Eind 2019 trok Henk Kwak zich terug uit het bedrijf en namen de directeuren Rob Henrion Verpoorten en Jelke Attema het over. PGI zit nu met ongeveer 25 medewerkers in het opvallende pand aan de Industrieweg op bedrijventerrein ’t Heem. Ze zijn lid van Parkmanagement ‘t Heem en Industriekring Ter Apel en werken graag samen met lokale bedrijven en scholen. Deze samenwerking is nodig om aansluiting te blijven vinden in de ontwikkelingen die PGI doorvoert, bijvoorbeeld een nieuwe fiberlasermachine van 6.000×2.000mm!

Na een mooie presentatie van het bedrijf kregen we een rondleiding over de werkvloer. Ik wens de nieuwe directeuren heel veel succes in dit mooie bedrijf!

Donderdagochtend een afspraak met de pachter van onze kiosk in Sellingerbeetse. Onderwerp van gesprek was het meer bekendheid geven aan de activiteiten die hier worden georganiseerd. Het pachtersechtpaar is al heel goed bezig. Er staan alweer verschillende evenementen gepland voor het komende seizoen, waaronder de ‘Jeugdatelierroute’ in augustus. Dat sluit natuurlijk prachtig aan bij de oorspronkelijke ‘Atelierroute Beetse & Ter Borg’ die dit jaar voor de 14e keer wordt gehouden en ontzettend veel bezoekers trekt. Een heel weekend vol kunst als zo’n 40 kunstenaars en particulieren hun atelier en tuin openstellen om hun werk te presenteren. Dat er nu samenwerking wordt gezocht is een mooi voorbeeld van ‘samen sterker’.

De moeite waard om nu alvast 1 en 2 augustus in uw agenda te reserveren!

Voor nu wens ik alle lezers een fijne (werk)week toe!

Giny Luth