Blog week 11

Eind februari had ik een paar dagen voorjaarsvakantie. Helaas werd ik de week daarna ziek…en nee… geen corona… Maar twee weken lang geen blog geschreven.

En nu kijk ik vandaag vooruit in mijn agenda… een agenda die leegloopt. De een na de andere afspraak zie ik als ‘geannuleerd’ voorbijkomen.

Normaal ben ik blij als er in een drukke werkweek met vele gevulde avonden eens een avondje uitvalt door normale omstandigheden… verkeerde planning… te weinig deelnemers… allemaal redenen die soms maken dat ik, heel stiekem, geniet van onverwachtse vrije avond.

Maar de leeglopende agenda voor de komende weken stemt mij droevig…  Corona houdt de hele wereld in zijn greep…

Ik realiseer mij dat de mensheid het altijd aflegt tegen de natuur… Eén virus die de gezondheid van de hele wereld bedreigt…  die de meest kwetsbaren in onze wereld harteloos aanvalt.

Een griepje waar we normaal gesproken een paracetamol voor nemen maakt nu dat we ons zorgen maken en zeker als het één van onze naasten treft…  Steeds de vraag: is het een ‘normale ‘griep’ of is het corona…

De mensen in de zorg maken overuren en werken onvermoeibaar door waarvoor we alleen maar diep respect kunnen hebben.

Het schrijven van een blog over allerlei afspraken en bijeenkomsten die ik de afgelopen week heb gehad is onbelangrijk bij alles wat de wereld deze week bezighoudt.

Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat de Grunneger Weke, waar we al bijna een jaar me bezig zijn, geen doorgang kan vinden.  We beraden ons nog of we een aantal evenementen op een later tijdstip alsnog kunnen organiseren. Maar, voor nu telt maar één ding… het hoofd koel houden en met z’n allen de schouders eronder om dit virus niet verder te laten verspreiden.

‘Noaberschop’ … rekening houden met de kwetsbare inwoners in onze omgeving. Egoïsme is een slechte eigenschap en al helemaal in deze tijd. ‘Hamstergedrag’ is onnodig en egocentrisch en maakt dat de mensen die het echt nodig hebben tegen lege schappen aanlopen.

Volgende week zal er geen blog verschijnen, ik heb nauwelijks meer afspraken in de agenda staan.

Ik wens al mijn lezers gezondheid toe en hoop dat ik snel weer een gevulde agenda mag hebben…

Groet,

Giny Luth