Blog Giny

Maandagochtend bracht ik een bezoek aan ons TDC (Trainings- en diagnose centrum) in Vlagtwedde. Het is goed, als portefeuillehouder, hier regelmatig aanwezig te zijn en op de hoogte te blijven van zaken die er spelen.

De eerste weken van de nieuwe gemeente zijn weken waarin nog tal van zaken geformaliseerd moeten worden. Zo zal er aanstaande dinsdag in de commissievergadering een voorstel zijn om de bestuursleden van een aantal verschillende Gemeenschappelijke Regelingen te benoemen.

Op de agenda staan eveneens veel kennismakingsgesprekken met nieuwe managers en ambtenaren die van beleidsterrein zijn veranderd.

Dinsdagochtend B & W vergadering. Na de vergadering nog voldoende tijd voor interne overleggen en het lezen van stukken.

Woensdag begon de dag met het persuur. Mooi dat we het persuur nu ook in de gemeente Westerwolde hebben. Zo blijft Westerwolde goed in beeld bij de regionale journalisten.

Aansluitend ambtelijk overleg met de beleidsmedewerker economische zaken. Tal van onderwerpen kwamen voorbij. Het is belangrijk om goed contact te hebben met onze ondernemers. Deze weken waren er een aantal nieuwjaarsbijeenkomsten van verschillende ondernemersverenigingen, maar ik denk dat het goed is dat wij als gemeente, een avond organiseren om de actieve ondernemersverenigingen in de gemeente Westerwolde met elkaar kennis te laten maken.

Natuurlijk kwam in dit gesprek ook de stand van zaken van Parc Emlandermeer voorbij. Vanuit Economische Zaken is er prima contact met het bestuur en binnenkort zullen er weer afspraken worden gepland.

Woensdagavond was er een informatiebijeenkomst voor college en raadsleden over de ICT en de ‘LTA’ (Lange Termijn Agenda van de raad). Een zinvolle bijeenkomst die in zeer ontspannen sfeer verliep.

Donderdag een aantal interne overleggen. Eén daarvan was de nadere kennismaking met onze waarnemend burgemeester. In ontspannen sfeer de zaken bespreken die ons bezig houden. Wat mij betreft hebben we met deze burgemeester een hele goede waarnemer! Rustig, zeer ervaren, een mensenmens en daadkrachtig bestuurder!

Vrijdagmiddag had ik een  gesprek met een ondernemer in Sellingen die zeer voortvarend is in het op de kaart zetten van Sellingen als wandelgebied. De bedoeling is om hier landelijke bekendheid aan te geven en volgens mij zijn ze erg goed bezig! We gaan daar beslist nog meer van horen en lezen!

Aansluitend bezocht ik met de eigenaar van een galerie uit Nieuweschans de synagoge in de vesting Bourtange. Deze ondernemer wil graag een expositie in de synagoge van de beeldhouwer Amiran Djanashvili. Zijn beelden met Joodse Thematiek zouden als expositie een prachtige invulling zijn voor de synagoge. Er zijn heldere afspraken gemaakt en het zou fantastisch zijn als dat deze zomer nog gerealiseerd wordt.

En dan is het weer weekend.  Op de agenda staat zondagmiddag het oliebollenconcert van de Big Band in Ter Apel. Ik was daar samen met mijn collega Harrie aanwezig zijn om te genieten van de muziek van Stevie Wonder.

Blog Harrie

Maandag begon met een volle agenda. Omdat het mijn eerste periode als wethouder is, vind ik het belangrijk om tijd te nemen voor de kennismaking met de ambtelijk medewerkers. Maandag stonden er welgeteld zeven afspraken op de agenda.  Je bent dan toch gauw een uur of langer per afspraak bezig.  Dan is een dag zo voorbij.

Samen met mijn collega Giny hadden we een overleg met de Vereniging Parkmanagement ’t Heem uit Ter Apel. Deze vereniging maakt zich sterk voor het doortrekken van de spoorlijn via Ter Apel. Vanzelfsprekend kan dat op onze sympathie rekenen en we hadden dan ook een zeer constructief overleg. Het was prettig om dit gesprek samen met de oud wethouder van Verkeer- en Vervoer te doen.  In mijn optiek is het ook heel goed dat Giny als wethouder economische zaken blijft aanschuiven bij deze vergaderingen. Immers, het gaat niet alleen om verkeer- en vervoer, maar in dit geval ook zeker om economische zaken. Een aantal ondernemers uit Ter Apel hebben te kennen gegeven dat ze een snelle verbinding tussen Ter Apel en Groningen ook heel belangrijk vinden voor de werkgelegenheid. Natuurlijk is het belangrijk dat ook stagiaires van bijvoorbeeld de Hanze Hogeschool, gemakkelijk heen en weer kunnen reizen. We willen ons maximaal inzetten om te kijken of we de andere partijen kunnen overtuigen van het belang van deze spoorlijn.

Dinsdag collegevergadering en ook dat verloopt prima! We spreken de belangrijkste zaken van elkaars portefeuilles even door zodat we elkaar goed op de hoogte houden van dingen die spelen.

Woensdag was de agenda gevuld met ambtelijk overleg vanuit verschillende portefeuilles.

Dat was voor deze week ook mijn laatste werkdag bij de gemeente. Op donderdag en vrijdag heb ik nog gewerkt bij mijn oude werkgever om de overdracht van mijn werkzaamheden te doen en natuurlijk om afscheid te nemen van mijn collega’s.

Met ingang van volgende week werk ik fulltime als wethouder in de gemeente Westerwolde.  Ik moet zeggen dat ik het erg naar mijn zin  heb en ik hoop dat ik komende vier jaar, samen met mijn collega’s goede zaken voor onze inwoners te kunnen realiseren.

Wij wensen u allen een fijne (werk) week toe!