Blog week 36

De vakantie is weer voorbij. Maandagochtend weer aan de slag en direct een overleg met het bestuur van de Vesting Bourtange. Diverse onderwerpen zijn de revue gepasseerd zoals de opdracht van de raad om de kostendekkendheid voor het onderhoud van de vesting te vergroten. In oktober zal er een voorstel naar de raad gaan.

Altijd bijzonder dat je na de vakantie direct weer volop bezig bent en eigenlijk na een halve dag al het gevoel hebt dat je al weer weken aan het werk bent. Na zo’n periode is het eerste wat moet gebeuren een overvolle mailbox afhandelen en opruimen.

’s Middags voorbespreking in het gemeentehuis in Wedde inzake het Cultureel Café dat voor donderdagavond op de agenda stond. Vorig jaar hebben mijn collega wethouder Lea van der Tuin en ik, tijdens de bijeenkomst in aanloop naar de Cultuurvisie voor Westerwolde, beloofd dat we een netwerkbijeenkomst zouden organiseren voor iedereen die te maken heeft met kunst en cultuur.  Een goede voorbereiding is dan belangrijk.

Maandagavond zijn we met een deel van fractie en bestuur van Gemeentebelangen Westerwolde naar de opening van de lichtweek in Wedde geweest. Het was prachtig weer en op de fiets maak je gemakkelijk contact met inwoners. We hebben veel mensen gesproken en wat opviel was dat iedereen erg enthousiast was over de op handen zijnde herindeling. Eén van de onderwerpen die we van meerdere mensen hoorden was dat de herinrichting van de Hoofdweg in Wedde weliswaar prachtig is geworden, maar dat dit wel maakt dat automobilisten veel harder zijn gaan rijden over deze weg. Punt van aandacht voor de nieuwe gemeente Westerwolde. We nemen dat natuurlijk mee!

De optocht in Wedde was prachtig! Wat is er een werk verzet door de inwoners. Editie 59 van deze lichtweek! Op de één of andere manier vond ik het deze keer toch wel heel speciaal. Als kind en destijds inwoner van Wedde, keek ik het hele jaar uit naar dit prachtige evenement en nu, na al die jaren, als lijsttrekker van GBW, bekroop mij een gevoel van trots bij het zien van mijn voormalige dorpsgenoten, die dit toch maar even jaar na jaar tot een succes maken! Een prachtig stuk cultuur, dat we in Westerwolde zeker moeten blijven koesteren!

 

 

 

 

 

Dinsdagochtend begonnen we met een vergadering van de stuurgroep herindeling, gevolgd door de collegevergaderingen.

De woensdag werd voor een groot gedeelte in beslag genomen door vergaderingen. Woensdagavond mocht ik nog een interview geven voor Radio Westerwolde over de opening van de Open Monumentendagen op vrijdag.

Donderdagochtend begon met een ambtelijk overleg over de inkoop van elektra voor de gemeente.  Fijn dat deze ambtenaar een ingewikkeld verhaal op papier mondeling heel goed kon verduidelijken. Het is belangrijk dat ambtenaren meedenken met bestuurders en ook bij het uitwerken van plannen politiek inlevingsvermogen hebben.

Donderdagavond was het zover… het eerste Cultureel Café van de gemeente Westerwolde! (Gemakshalve laten we nu het ‘i.o.’ maar weg, het duurt immers niet zo lang meer!)

De zaal van ons mooie ‘Theater Kunst en Vliegwerk’ van Marten en Annie Grupstra in Blijham zat vol. Het was een fantastische avond! VRIJDAG Amateurkunstondersteuning gaf een presentatie en ik heb de indruk dat zij binnenkort veel telefoontjes en/of mails gaan ontvangen vanuit Westerwolde!

Dankzij subsidie van de Provincie Groningen ondersteunt, stimuleert en activeert VRIJDAG de kunst en cultuur in de provincie Groningen in brede zin. Als provinciale organisatie richten zij zich op amateurkunstbeoefening in diverse disciplines: beeldende kunst, design, theater, dans, muziek, literatuur en multidisciplinaire projecten. Zij bieden informatie, advies, deskundigheidsbevordering en hulp bij het opbouwen van netwerken. Een zeer helder verhaal dat de aanwezigen zeer aansprak!

Vrijdagochtend vast de stukken voor volgende week gelezen omdat een groot deel van mijn weekend al redelijk vol was geboekt. Vrijdagavond naar de opening van de ‘Open Monumentendagen’ in het Kruispunt in Vlagtwedde.  Tot mijn verrassing begon de opening met een ritje in een prachtige koets van 120 jaar oud door Vlagtwedde! Ik heb de laatste weken van veel diverse vervoersmogelijkheden gebruik mogen maken, maar deze koets was toch wel heel rustgevend! De avond werd gevuld met zang en sketches van Instruvoca uit Vlagtwedde. Een mooie avond, alleen spijtig dat de zaal niet vol was. Maar de wel aanwezige mensen hebben genoten van deze avond.

Zaterdagochtend mocht ik de eerste Moekes Mudrun in Ter Apel openen. Aan modder geen gebrek, want de regen viel met bakken uit de lucht. Dat mocht de pret niet drukken! Om tien uur gingen veel kinderen met hun ouders van start. ’s Middags was Moekes Mudrun voor de volwassenen. Er hadden zich 400 deelnemers aangemeld voor deze eerste Mudrun in Ter Apel en dat is voor de organisatie zeker een felicitatie waard!

 

 

 

 

 

 

 

Daarna door naar Vriescheloo waar de eerste Cittaslow dag in Westerwolde werd georganiseerd. Ondanks de regen in de ochtend waren er veel mensen aanwezig en de kraampjes door de straten van Vriescheloo waren goed bezet!

Op weg naar huis ben ik nog even langs de Krabbenbrug in Veele gereden waar kort daarvoor twee slakken waren onthuld van Marten Grupstra. Marten heeft deze slakken aangeboden aan Westerwolde en ze staan symbool voor de herindeling. Twee slakken die vanuit het noordelijke en zuidelijke deel van Westerwolde naar elkaar toe kruipen. Een mooi gebaar Marten!

Zondagmiddag naar Museum De Oude Wolden in Bellingwolde waar de expositie “Verknipt” werd geopend. .

Dit is derde grote tentoonstelling van de Duikvlucht in het MOW, waar de zes textielgroepen exposeren. In verschillende thema’s onderzoeken de bijna zestig deelnemers vorm, textuur en kleur. Voor de liefhebbers van (art)quilts en andere textielkunst een waar feestje. Er was dan ook veel belangstelling voor deze expositie.

 

 

En dan is het al weer zondagavond. Nog even genieten  van mijn vrije avond. Voor de komende week wens ik al mijn lezers een fijne (werk)week toe!

Rest mij alleen nog de meer dan 1200 mensen dank te zeggen voor hun belangstelling op de Facebookpagina van Gemeentebelangen Westerwolde en de 52 volgers op Instagram die de moeite hebben genomen om ons account in beeld te houden!!!