Maandag 12 december startte de week met een overleg met de beleidsambtenaar Sport. Op 6 december is de Visie Sport en Bewegen Westerwolde voor de eerste keer in de commissievergadering behandeld. Naar aanleiding van deze commissievergadering kwamen er een aantal vragen uit de raad. Deze vragen hebben we samen naar gekeken zodat de beantwoording naar de raad kan.

Maandagavond ging ik samen met mijn collega wethouder uit Bellingwedde naar de uitreiking van de Provinciale Vrijwilligersprijs in het Provincie Groningen. De Provinciale Vrijwilligersprijs is bedoeld voor organisaties die op een bijzondere, aansprekende en succesvolle manier met vrijwilligers werken. Met de uitreiking van de prijs wil provincie het vrijwilligerswerk belonen en laten zien dat iedereen die vrijwilligerswerk doet, een belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. De prijs wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

Eén van de finalisten was RTV Westerwolde. Vanuit hun zendgebied waren alle drie de wethouders aanwezig. Immers, het feit dat zij genomineerd waren is al een hele prestatie. In de categorie ‘Leefbaarheid’ werd  RTV Westerwolde tweede en dat is beslist een felicitatie waard! Sinds 1993 worden mensen in Westerwolde en wijde omgeving dagelijks geïnformeerd en geamuseerd met een mix van muziek, lokaal nieuws en themaprogramma’s. Er werken meer dan 110 vrijwilligers voor RTV Westerwolde!

Dinsdag, zoals gebruikelijk, B & W vergadering en aansluitend de gezamenlijke B&W vergadering met Bellingwedde.

Woensdagochtend een aantal interne vergaderingen en vervolgens mocht ik het eerste exemplaar van het wandelboekje Winschoten-Bourtange in ontvangst nemen. Het is een uitgave van de Stichting Hannekemaaierspad. (Hannekemaaiers waren seizoenarbeiders uit Duitsland die in de zomer te voet naar Nederland kwamen om op het te land werken.) Er staan prachtige wandelroutes door Westerwolde in waarbij uitgebreid de geschiedenis wordt beschreven.

’s Middags overleg met het bestuur van de Stichting Promotie Westerwolde. Aan het einde van de middag mocht ik, bij afwezigheid van onze burgemeester, drie inwoners uit Ter Apel huldigen. Zij hebben op 1 augustus een mevrouw, die met haar scootmobiel in de vijver was gevallen,  uit het water gered. Een prestatie waar we als gemeente trots op zijn!

Het was een week van ‘uitreikingen’… Op donderdag was ik te gast bij de RSG Ter Apel. De RSG Ter Apel is uitgeroepen tot de regionale winnaar van de Fietsmodus School Challenge. De Fietsmodus School Challenge is een initiatief van de overheid, provincies en gemeenten om het aantal verkeersslachtoffers op de fiets terug te dringen. Bij 20 procent van de ongevallen met fietsers van 12 tot 24 jaar blijkt het mobieltje een rol te hebben gespeeld!

De leerlingen hebben laten zien, door gebruik te maken van een speciale fietsmodus-app, de meeste smartphone vrije fietskilometers van alle VO scholen in de provincie Groningen te hebben gereden!

Wat de prijs was, was een verrassing voor de leerlingen, maar toen bekend werd dat dit een geheel verzorgd schoolfeest met DJ’s, geluidsapparatuur en een lichtshow van Radio 538 was, klonk gejuich! Wat mij betreft dik verdiend! Gefeliciteerd!

Zo aan het einde van het jaar hadden we vrijdag een uitje gepland met ons college. Het is goed om elkaar ook eens buiten het werk om te zien. We hebben ontzettend genoten van Wildlands in Emmen. Wat een prachtig park is dat geworden! Een aanwinst voor onze regio! Ik ben er van overtuigd dat de 1,2 miljoen bezoekers per jaar ook kansen biedt voor Westerwolde! Tenslotte zijn we buurgemeenten en moet het toch mogelijk zijn om de toeristen te verleiden wat langer in de omgeving te verblijven om zo ook te kunnen genieten van ons mooie Westerwolde!

En dan is het al weer zaterdag! In mijn agenda stond een begrafenis van een oud collega. De middag heb ik gebruikt om een bezoekje te brengen aan mijn buurman op leeftijd, die noodgedwongen, enige weken in De Bolderborg moet doorbrengen. Ik heb me voorgenomen om in ieder geval ook met de kerstdagen hem te bezoeken.

Voor nu wens ik mijn lezers een fijne (werk) week toe! De laatste dagen van 2016 staan voor de deur! Het komende jaar wordt een spannend jaar! Vol goede moed gaan we op naar de gemeente Westerwolde!!!