Maandagochtend begon feestelijk. Namens het college mocht ik een echtpaar in Vlagtwedde feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. Een bescheiden bruidspaar dat er de voorkeur aan gaf om daar geen pers bij aanwezig te hebben. Ik had een ontzettend leuk gesprek met deze mensen en vanzelfsprekend respecteren wij hun privacy. De felicitaties waren niet minder gemeend en we spraken af dat ik over vijf jaar nog eens langs kom.

Aansluitend de voorbereiding van de vergadering van het DB van Afeer en ’s avonds een informatieve raadsbijeenkomst in Wedde.

Dinsdag, zoals gebruikelijk onze B&W vergadering en de afspraak die ik, voor daarna had, was afgezegd, dus wat ruimte in de agenda om stukken te lezen.

Woensdagochtend een vergadering met een delegatie van Plaatselijk Belang Sellingen. In mijn blog van vorige week schreef ik al over de vraag hoe wij Westerwolde als toeristisch gebied meer op de kaart kunnen zetten. Ook Plaatselijk Belang Sellingen maakt zich zorgen over de afname van het aantal overnachtingen in Sellingen. Gelet op de cijfers zijn deze zorgen terecht. Er zijn wel een paar oorzaken aan te wijzen, maar die zijn niet zomaar op te lossen. We spraken af elkaar op de hoogte te houden. Dit onderwerp heeft en houdt zeker onze aandacht.

Na het persuur woensdagochtend mocht ik na de middag wederom namens het college de felicitaties overbrengen bij een 60-jarig huwelijk. Dit bruidspaar vond het fijn als er foto’s werden gemaakt en namens Westerwolde Actueel was Johan de Boer (met dank voor de bijgaande foto’s) aanwezig om de heer en mevrouw Baalmans te feliciteren en te vereeuwigen. De koffie smaakte voortreffelijk evenals het gebak van ‘Kopje Genieten’ uit Wedde. Fijn dat er werd gekozen voor een lokale ondernemer!

Donderdag een aantal interne overleggen en aansluitend een goed gesprek met Klaas Spekken over het Ruiten Aa Kanaal Concert dat dit jaar op 20 juni zal plaatsvinden. Klaas is er weer in geslaagd om artiesten met klinkende namen te boeken en in het lijstje van beroemdheden ontbreekt onze eigen Josien Bakker ook niet!

Thema’s die aan de orde komen tijdens dit concert zijn 75 jaar vrijheid en LHBTI. Het belooft weer een mooie avond te worden! Respect voor de organisatie… immers, het valt niet mee om dit evenement dat gratis toegankelijk is voor iedereen, financieel rond te krijgen.  (https://www.ruitenaakanaalconcert.nl/)

Overigens, 20 juni valt in het Westerwolde Wandelweekend en we hopen natuurlijk dat ook dit wandelweekend veel toeristen naar Westerwolde zal brengen die dan ‘s avonds kunnen genieten van een mooi concert! En voor mijn lezers, buiten onze gemeente, die op LinkedIn mijn blog lezen… kom vooral dat weekend Westerwolde bezoeken!

(https://westerwolde.groningen.nl/wandelen-in-westerwolde-2/westerwolde-wandelweekend)

Vrijdagavond was ik met onze burgemeester aanwezig bij de eerste Buutavond van de C.V. Kloosterwiekers in Ter Apel. Ieder jaar maken de Kloosterwiekers samen met de inwoners van Ter Apel en wijde omgeving een groot feest van het carnaval op het Klooster en de Wieke. Dit jaar extra bijzonder, want op 10 januari 2020 bestond de carnavalsvereniging de Kloosterwiekers 55 jaar.

In de carnavalstradities is het getal 11 het zottengetal, de Kloosterwiekers vieren dus vijf keer het 11-jarig bestaan. De Buutavond was als vanouds, met scherpe buutredes waarbij de politiek niet werd gespaard en zo hoort dat ook! André Dümmer  maakte een mooie fotoreportage van deze avond.

En dan is het weer bijna zondag en maakt Nederland zich op voor de komst van storm Ciara. De eredivisie duels van zondag gaan niet door, Schiphol heeft al 20 vluchten geannuleerd en de Waddeneilanden zijn alleen ’s morgens vroeg nog per boot te bereiken. Veel evenementen gaan niet door morgen en helaas is er in het zuiden ook al een carnavalsoptocht afgeblazen.

Misschien is het achteraf een storm in een glas water… al ben ik daar nog niet zo gerust op.

In ieder geval hebben de boeren van FDF hun hulp al aangeboden bij stormschades en hiervoor een noodnummer geopend. Hoe sympathiek ook,  laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn.

De mannen van de buitendienst van de gemeente Westerwolde staan paraat en dat ik wens ze heel veel sterkte morgen.

Voor nu wens ik alle lezers een fijne en vooral schadevrije week toe!

Groet,

Giny Luth