Blog 2017 week 6

Maandagochtend begon met een ambtelijk overleg over de taakstellende bezuiniging voor de vesting Bourtange. Allerlei mogelijkheden passeerden de revue en binnenkort is er wederom een overleg met het bestuur van de stichting. We zijn goed in gesprek en denken met elkaar mee. De door de raad opgelegde bezuiniging moet dit jaar gerealiseerd zijn.

Vervolgens overleg over de voortgang van de CD met dorpsliederen. Inmiddels zijn er twintig dorpsliederen ingeleverd!  Echter, op een CD kunnen niet meer dan hooguit 14 liederen worden opgenomen. We zullen dus een keuze moeten maken. De planvorming is nagenoeg klaar. Nu moeten we nog naar de raad om geld te vragen voor de uitvoering ervan.  Het zou natuurlijk prachtig zijn als we zo’n historisch document voor 1 januari 2018 gereed hebben. Nooit verwacht dat dit zoveel voorbereiding zou vragen!

’s Middags ambtelijk en bestuurlijk overleg in Stadskanaal over recreatie en toerisme. Een constructieve vergadering samen met Bellingwedde en Stadskanaal!

’s Avonds stond er voor ons college een vergadering met de ondernemersvereniging en Plaatselijk Belang Sellingen op de agenda. Het is goed om te horen wat er leeft in het dorp en elkaar wederzijds op de hoogte te houden van tal van zaken.

Dinsdag, zoals gebruikelijk, collegevergadering met  het college van Vlagtwedde en aansluitend gezamenlijk met het college van Bellingwedde. Onderwerp van gesprek was vanzelfsprekend het feit dat woensdag de plenaire behandeling van de herindeling in de Tweede Kamer zou plaatsvinden.

En woensdag was het dan zover. Minister Plasterk was positief over de herindeling en zijn betoog noemde hij Westerwolde een prachtige nieuwe gemeente waar hij zo naar toe zou willen…. Welkom minister!

Woensdag tevens ambtelijk en bestuurlijk overleg over de motie die door de raad is aangenomen tijdens de begrotingsvergadering. Op initiatief van Gemeentebelangen Westerwolde, werd  50.000 euro voor sport voor mensen met een beperking beschikbaar gesteld.

’s Middags kwam de jury van de ‘Schriefwedstried’ bij elkaar om de ingezonden verhalen en gedichten te beoordelen. Voorwaar geen eenvoudige taak! Alle ingezonden verhalen en gedichten worden bij ontvangst geanonimiseerd zodat we zonder enig vooroordeel een aantal punten kunnen toekennen. Maar, het is gelukt en alle deelnemers worden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking tijdens de Grunneger Weke in maart.

Donderdagochtend persuur. Aansluitend heb ik alvast even een kijkje genomen in de Spieker bij het Klooster in Ter Apel. Het is altijd mooi om van tevoren te kunnen zien hoe de expositie die je moet openen er uit komt te zien zodat de toespraak hier op geschreven kan worden.

Donderdagavond vergadering met Gemeentebelangen Westerwolde. In aanloop naar de verkiezingen op 22 november moet er nog heel wat geregeld worden en het is goed om daarmee tijdig van start te gaan!

Vrijdagavond bezochten we met Gemeentebelangen Westerwolde de toneelvoorstelling “Zeg nooit vis, voordat ie in de pan is” van toneelvereniging Jipsinghuizen. Een prachtig stuk, geschreven door Martin Wolf.

Wat een talent in Jipsinghuizen. De voorstelling is al drie uitverkocht en in maart zal er nog een extra voorstelling plaatsvinden.  Cultuur in optima forma! De zaal heeft genoten! Eén van de toneelspelers mocht zich verheugen in de komst van een aantal van zijn collega’s uit Groningen. Jongelui, die wellicht normaliter hun vrijdagavond op een hele andere manier doorbrengen, genoten zichtbaar van dit prachtige toneelstuk! Fijn om te zien dat deze vorm van cultuur dus echt van alle tijden is en dat gezien de belangstelling amateurtoneel nog steeds volop leeft!

Zaterdagmiddag mocht ik de expositie “Van voorraadschuur naar regiopromotie” in de gerestaureerde Kloosterspieker openen.

Een prachtige ruimte om een voorraad kennis en wetenswaardigheden uit de regio te exposeren. Interessante informatie uit de streek is er bijeen gebracht en toegankelijk gemaakt voor bezoekers op een laagdrempelige manier. Historisch beeldmateriaal van Ter Apel en toeristische informatie over Westerwolde en de directe omgeving van het klooster wisselen elkaar af en geven de bezoekers een goed beeld van de prachtige omgeving en haar rijke verleden. De presentatie is een samenwerkingsverband tussen de Stichting Museum Klooster Ter Apel en Novariet.

Er was veel belangstelling bij de opening en we hopen vanzelfsprekend dat ook de komende tijd veel mensen de weg naar ons mooie Klooster zullen vinden!

En dan is het al weer zaterdagavond…blogtijd… Een vooruitblik in mijn agenda leert me dat er volgende week nagenoeg geen ‘witte plekken’ in mijn agenda staan..

Voor nu wens ik al mijn lezers een fijne (werk) week toe!