Cultuur en toerisme

Cultuur

Cultuur brengt mensen dichter bij elkaar. Westerwolde heeft een rijke culturele geschiedenis en wij vinden dat we trots moeten zijn op onze taal en cultuur. In Westerwolde heeft bijna ieder dorp wel een ‘culturele parel’ en die moeten we koesteren.

 

Cultuuronderwijs geeft onze jeugd de mogelijkheid om kennis te maken met cultuur. Daarom willen wij de muziekscholen en de bibliotheken openhouden. In de gemeente Westerwolde hebben we tal van musea. Een goede samenwerking is belangrijk.

 

Dorpsfeesten en culturele evenementen, zoals de ‘Grunniger Weke’, zorgen voor verbinding en betrokkenheid in de gemeente en die willen we ondersteunen.

 

Toerisme

Tijdens de coronacrisis hebben steeds meer toeristen Westerwolde ontdekt. We willen nog meer toeristen naar Westerwolde trekken. Het aantal overnachtingen moet de komende vier jaar worden verdubbeld naar 500.000. Daarom moeten we onze lokale ondernemers ondersteunen.

Westerwolde heeft al meer dan zes jaar het Cittaslow keurmerk. Tot nu toe is er te weinig gebruik gemaakt van het netwerk rondom Cittaslow en dat moet anders. Cittaslow moet meer gebruikt worden om mensen naar Westerwolde te laten komen en moet dus gekoppeld worden aan toerisme.

Standpunten