Vanmiddag bracht een deel van bestuur en fractie, samen met de wethouder, een bezoek aan de Boeskoolmarkt in Ter Apel. Het was dit jaar helaas een regenachtige Boeskoolmarkt, maar dat weerhield de standhouders en belangstellenden er niet van om kijkje te nemen en inkopen te doen.  Ook Gemeentebelangen Westerwolde liet zich niet afschrikken door het natte weer en ging gewapend met paraplu en een prima humeur de markt op.

Een traditioneel onderdeel van de Boeskoolmarkt is de verkoop van boeskolen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan een vereniging of instantie in Ter Apel. Dit jaar ging de opbrengst naar paardensportvereniging De Kloosterruiters. Het geld wordt gebruikt om de bodem van de manege te verbeteren.

Gemeentebelangen Westerwolde sprak met veel mensen en hoorde van menigeen dat hun aanwezigheid op prijs werd gesteld.

Natuurlijk moesten er boeskolen worden gekocht voor het goede doel! En omdat onze wethouder ook sport in portefeuille heeft, werden er natuurlijk veel boeskolen gekocht zodat de manege een mooi bedrag kan ontvangen. Een aantal fractieleden hadden vanavond al boeskool op het menu staan!

Op de markt speelde ook de Ter Apeler Harmonie en de wethouder werd gevraagd om de harmonie te dirigeren. Dat deed ze natuurlijk met plezier. Dat er geen valse noot klonk is overigens niet de verdienste van de tijdelijke dirigente, maar van de kwaliteit van de Ter Apeler Harmonie!

Om de lokale ondernemers te steunen werd er door Gemeentebelangen Westerwolde flink ingekocht. Inmiddels is een aantal mensen voorzien van ondergoed van  lokale ondernemer Alfred Veninga en droge blaarkoppenworst van Peter Kuijer van De Kloosterboerderij.

Op de markt kwamen we ook langs de lokale ondernemer en raadslid Richart Joling die aanwezig was met rolloek.nl. Een prachtige gelegenheid om even bij te praten, koffie te drinken en een mooi plaatje te schieten.

Alvorens we huiswaarts keerden werd er nog een groepsfoto gemaakt door Johan de Boer. De afwijkende kleding van Paul Timmermans laat zien dat onze fractieleden, naast hun politieke werkzaamheden, zich ook nog bezig houden met vrijwilligerswerk. Paul heeft namelijk ook zitting in het bestuur van de boeskoolmarkt en was dit weekend druk met het opbouwen en afbreken van de markt.

Al met al had Gemeentebelangen Westerwolde, ondanks het slechte weer, toch een fijne middag in Ter Apel. Met dank aan fotograaf Johan de Boer voor de mooie foto’s!