Vandaag ging een deel van bestuur en fractie naar Oudeschans om kennis te maken met de inwoners. De mensen die wij spraken waren over het algemeen erg tevreden over hun dorp. Wel gaf men aan dat er aan het onderhoud van de wegen nog wel wat te verbeteren was. Vooral het groen op de klinkerwegen wordt erg glad als het heeft geregend. En kijkend naar de Bakkersgang kunnen we alleen maar constateren dat de inwoners een punt hebben. We nemen het mee naar de gemeente Westerwolde!

Bij ‘Goudwicht’, spraken we met de eigenaresse Marije Wensink. Marije is edelsmid en maakt prachtige dingen!  We namen een kijkje in haar atelier en waren onder de indruk van de collectie sieraden en cadeau artikelen. Ook zij woont en werkt met plezier in Oudeschans en Oudeschans kan trots zijn op zo’n ondernemer!

Aansluitend gingen naar De Piekenier waar Luc Drenthe zijn stamtafel bijeenkomst had georganiseerd. Diverse onderwerpen passeerden de revue en het was leuk om met elkaar van gedachten te wisselen over onder andere de verbinding tussen het noorden en het zuiden van de gemeente Westerwolde!

We kijken terug op een fijne middag in Oudeschans!