Gemeentebelangen Westerwolde wil zwembad Parc Emslandermeer vier maanden open houden.

Gemeentebelangen Westerwolde heeft tijdens de commissievergadering van hedenavond aangekondigd over twee weken, in de raadsvergadering, met een motie te komen
om het zwembad van het Parc Emslandermeer in Vlagtwedde ieder geval nog vier maanden open te houden. Gemeentebelangen Westerwolde vindt het zwemband zeer belangrijk voor de inwoners dorp van Vlagtwedde en de hele regio. Dit zwembad van essentieel belang voor de verhuur van de vakantiewoningen van Parc Emslandermeer en ook de middenstand in het dorp profiteert hiervan. Er ligt derhalve ook een belangrijke relatie met de werkgelegenheid.
Deze vier maanden biedt de gelegenheid om met alle participanten in overleg te gaan en in gezamenlijkheid te komen tot een duurzame langjarige oplossing voor het zwembad.

Op deze manier hopen wij dat de nieuwe gemeente Westerwolde samen met alle gebruikers nog lang kan genieten van deze belangrijke voorziening in Westerwolde, waar het niet alleen goed recreëren voor onze toeristen is, maar nog veel belangrijker, waar onze kinderen kunnen leren zwemmen.
Daarnaast kunnen ouderen hun conditie op peil kunnen houden en zorgt het zwembad voor de versterking van de sociale cohesie in Vlagtwedde.

Fractie Gemeentebelangen Westerwolde