Geen blog…. wel bericht…

Beste lezers,

In deze crisis schrijf ik geen blog…. maar ik doe, zeer persoonlijk, wel een beroep op al mijn lezers.

Vanavond heb ik een Facebook bericht gepost over het feit dat er al weer 15 nieuwe besmettingen in Groningen zijn van het Corona virus… Mijn tekst deel ik graag in plaats van een blog…

Nogmaals…. onderstaande tekst is op persoonlijke titel, maar ook als bestuurder van onze gemeente wil ik een beroep op u doen om deze crisis serieus te nemen.

De tekst van mijn bericht leest u onderstaand naar aanleiding van het bericht dat er weer 15 nieuwe besmettingen zijn in onze provincie. Dat lijkt weinig….maar over een paar dagen kunnen dat vele…vele meer zijn als wij ons niet gedragen…

Ik ben in mijn blog, normaal gesproken niet fel of uitgesproken… maar in deze tijd van crisis maak ik een uitzondering…. omdat het kennelijk nodig is..

“Misschien gaan we het nu met z’n allen echt eens serieus nemen? Toen ik gisteren in de supermarkt was en een product uit de koeling wilde pakken kon iemand niet even wachten en probeerde langs mij heen iets te pakken… Even later bij de kassa een zelfde situatie…bovenop een andere klant gaan staan. En dan toch nog verbaasd zijn toen ik hem hierop aansprak. Lieve mensen…het gaat hier letterlijk om leven of dood… Laten we ons met z’n allen nu eens aan de voorschriften houden zodat we samen deze onzichtbare vijand kunnen verslaan. Een totale lockdown hebben we aan onze zelf te wijten bij onverantwoordelijk gedrag.
Ik ben nooit zo ‘uitgesproken’ op social media, maar het gedrag dat ik zie in de supermarkt, inclusief het hamsteren, kan ik niet anders benoemen als egocentrisch en roekeloos.
En één ding snap ik niet…. als Nederland op welke manier dan ook ergens sportief kampioen kan worden….zijn we één Nederland en voelen we ons verbonden met elkaar. Maar nu er een dodelijke vijand op de loer ligt is die verbondenheid soms ver te zoeken. Hoe dan????
Het meest pijnlijk vond ik dat ik, toen ik gebruik maakte van de plastic handschoenen die door de Jumbo keurig bij de scanners waren gehangen, werd nagewezen in de supermarkt en hoorde ik de verbazing over het feit dat ik daar gebruik van maakte. Dat getuigt van weinig realiteitsbesef!
Voor elkaar zorgen…betekent elkaar respecteren en rekening houden met ieders gezondheid. Niemand wil toch ziek worden en ook zijn naasten dat niet aandoen? In Westerwolde gaat het, in vergelijking tot het zuiden, nog redelijk goed. Nog geen geregistreerde corona meldingen… Maar voor hoelang nog? Die laatste vraag kunnen we zelf beantwoorden….en ligt aan ons gedrag!
Lieve Facebookvrienden….het is geen vakantietijd… het is crisistijd! Koester jullie gezondheid en de gezondheid van alle mensen die dagelijks zo hard werken om dit vreselijke virus te bestrijden!
Ik wens jullie allen heel veel gezondheid toe!
En ja…. jullie mogen mij bericht delen…. Mijn woorden even kopieren en plakken bij het delen van dit bericht…Graag zelfs!!!”

 

Ik wens al mijn lezers vanuit het diepst van mijn hart gezondheid toe! Laten we elkaar steunen op afstand!

Lieve groet,

Giny Luth