Op 30 augustus 2017 fietsten een deel van fractie en bestuur samen met onze wethouder door het noordelijke deel van de gemeente Westerwolde. Wij vinden het belangrijk om de inwoners en het gebied van de nieuwe gemeente te leren kennen.

Voor onze wethouder geldt dat zij dit gedeelte van de nieuwe gemeente al goed kent. Zij is immers opgegroeid in Wedde!

We hebben een kijkje genomen bij de school in Vriescheloo omdat we van meerdere mensen hadden gehoord dat men zich hier zorgen maakt over de verkeersveiligheid bij het brengen en halen van de kinderen. Het is inderdaad ook geen ideale verkeerssituatie en dat heeft inmiddels alvast onze aandacht.

Van andere inwoners hoorden we dat er op de Veelerveensterweg behoorlijk hard wordt gereden. Ook dat nemen we mee op onze lijst van aandachtspunten voor de nieuwe gemeente!

Onderweg naar Wedde wilden we de prachtige molen ’De Korenbloem’ nog even bekijken. Toen we zagen dat deze gesloten was en om wilden keren kwam mevrouw Prenger naar buiten en bood aan voor ons koffie te maken. Wat een geweldig gastvrij onthaal! De koffie was heerlijk en voor de zelfgebakken cake komen we absoluut nog eens terug! Dank voor deze ontvangst!

In Wedde hebben vervolgens het prachtige kunstwerk bewonderd in het centrum van het dorp. Daar liepen ook Meijco van Velzen tegen het lijf, die vanzelfsprekend direct met zijn camera klaarstond.

Zeer binnenkort zullen we ook in het weekend op een middag gaan fietsen in Bellingwolde, Blijham en Oudeschans. We hopen dan, net als afgelopen dinsdag, met veel inwoners in gesprek te kunnen gaan om te horen wat er leeft in deze dorpen.

We zullen vroegtijdig communiceren op welke dag en wel tijdstip we waar te vinden zijn!