Functies en nevenfuncties:

Beroep: Klaarmeester AVEBE

Nevenfunctie: Secretaris Gemeentebelangen Westerwolde

Rol binnen de raad: Fractievoorzitter van Gemeentebelangen en raadslid sinds november 2003

Mijn naam is Gerard Heijne, woon in Ter Wisch ben in het dagelijks leven werkzaam bij AVEBE Ter Apelkanaal. Hier zorg ik er mede voor dat al het afvalwater wat vrijkomt op de locatie schoon geloosd word op het oppervlakte water.

Vanaf de geboorte van Partij Gemeente Belangen, 1 mei 1981 om precies te zijn. De hele beginperiode heb ik meegemaakt aan de zijlijn. Later werd ik lid van Partij Gemeentebelangen. Bezocht toen ledenvergaderingen en op een bepaald moment ben ik gevraagd om plaats te nemen in het bestuur, op dit moment ben ik secretaris. Na wat jaren te hebben meegelopen, werd ik gevraagd raadslid te worden en sinds enkele jaren ben ik fractievoorzitter.

Als je thuis blijft zitten en je roept maar wat, dan kun je geen dingen veranderen. Dat kan alleen als je meepraat en actief de politiek ingaat. Gemeente Belangen is een partij, waar de leden het standpunt bepalen, samen komen we er altijd uit. We hebben een hechte groep en kunnen op elkaar vertrouwen. Dit maakt het raadswerk gemakkelijker. In 2016 is de naam van Partij Gemeentebelangen Vlagtwedde verandert in Gemeentebelangen Westerwolde.

De diverse aandachtsgebieden hebben wij onderling verdeeld. Ik zet mij onder andere in voor de financiën. Ik ben blij dat, sinds de oprichting, het beleid van Gemeentebelangen Westerwolde nog steeds gericht is op het welzijn van al onze inwoners van de nieuwe gemeente Westerwolde. Waarbij we proberen de belastingen zo laag mogelijk te houden.

Gerard.