Giny Luth (Wethouder)

Beroep: Wethouder gemeente Vlagtwedde

Nevenfunctie: Bestuurslid Gemeentebelangen Westerwolde,

Rol binnen de raad: Wethouder

Op mijn zeventiende ben ik, als dochter van een boer, begonnen met werken. Mijn eerste baantje kreeg ik bij de bibliotheek in Hoogezand. Daarna solliciteerde ik in het Refaja Ziekenhuis. Ik werkte daar bij de medische registratie en later bij de receptie van de polikliniek. Omdat ik -het verstand komt immers met de jaren- toch wel weer wilde gaan studeren, solliciteerde ik bij de gemeentepolitie. Ik werd aangenomen en begon aan een nieuwe uitdaging… de politieopleidingsschool in Lochem! Na jaren bij de politie te hebben gewerkt, ben ik een beveiligingsorganisatie begonnen waar mijn hart vooral bij het geven van trainingen lag.

Na de geboorte van mijn dochter vond ik werkweken van 60 uur en meer toch iets teveel van het goede. Het bedrijf werd verkocht en ik ging aan de slag bij een recherchebureau. Daar verzorgde ik trainingen op het gebied van communicatie en security. Ik bleek een echte ‘job-hopper’, want toen er een vacature bij Sociale Zaken in de gemeente Vlagtwedde was, hoefde ik daar niet lang over na te denken. In plaats van minimaal 4 uur reistijd per dag naar een half uur per dag was natuurlijk erg aantrekkelijk. Maar het bemiddelen van werkzoekenden naar een baan was de mooiste uitdaging!

Ik volgde een HBO opleiding ‘adviseur sociale zekerheid’ en heb negen jaar met ontzettend veel passie gewerkt voor de gemeente Vlagtwedde en het laatste jaar als accountmanager en detacheringsconsulent bij het SW bedrijf Synergon in Winschoten.

Al tien jaar ben ik lid van Gemeentebelangen Westerwolde. Ik heb bewust gekozen voor de lokale politiek. Natuurlijk kende ik Gemeentebelangen Vlagtwedde al jaren. Gemeentebelangen bestaat immers al meer dan 35 jaar! Pas toen ik ging werken bij de gemeente Vlagtwedde zag ik hoe kort de lijnen waren tussen de lokale politiek en de inwoners.

Ik realiseerde me dat je dus op deze manier echt iets kunt betekenen voor de inwoners en meldde me aan als lid van Gemeentebelangen. Bij het bezoeken van de fractievergaderingen merkte ik hoe belangrijk de democratische waarden waren bij deze partij. De leden (en inmiddels alle inwoners) die de fractievergadering bezoeken hebben daadwerkelijk een grote inbreng bij het maken van politieke keuzes. Vooral die betrokkenheid van Gemeentebelangen sprak mij erg aan.

Ik vond het een groot voordeel dat deze partij zich niet hoeft te conformeren aan de regels van de landelijk politieke partijen. Immers, als lokale partij weet je wat er in je gemeente speelt en wat de inwoners willen. Geen uitgesproken politieke kleur, slechts één ding telt…wat is goed voor onze gemeente en haar inwoners? Praktisch, no-nonsens, korte lijnen en bovenal stabiliteit! Lokale zaken vragen om lokale oplossingen, landelijke zaken vragen om landelijke oplossingen…

Omdat de wethouder van Gemeentebelangen na een half jaar aangaf te willen stoppen, moest er een nieuwe wethouder worden gevonden. Na lang wikken en wegen heb ik enthousiast ‘ja’ gezegd. Een sprong in het diepe! Maar wat een fantastische functie! Ofschoon het lange werkdagen zijn en mijn weekenden vaak behoorlijk gevuld zijn met werkafspraken, geeft het ontzettend veel voldoening. Het leukste is om echt iets voor je inwoners te kunnen betekenen. Die voldoening zit wat mij betreft niet in hele grote dingen, maar in het feit dat in onze gemeente de burger nog steeds direct bij de wethouder aan kan schuiven. Dat is iets dat in een grote stad niet mogelijk is. Dat directe contact, die betrokkenheid is voor mij erg belangrijk!

Geboren in Wedde en opgegroeid in Wedde en Vlagtwedde heb ik beide gemeenten in mijn hart gesloten. Ik ben dan ook erg blij dat we straks samen verder gaan als gemeente Westerwolde!

Het zou natuurlijk een eer zijn om in die nieuwe gemeente Westerwolde als Gemeentebelangen Westerwolde weer de grootste partij te mogen worden. Daarvoor hebben wij als Gemeentebelangen Westerwolde wel de stemmen van onze inwoners nodig! Dat betekent namelijk dat we, als stabiele, lokale partij, echt iets voor u kunnen doen! Dus, als u mee wilt praten over de beslissingen die in de gemeente Westerwolde worden genomen, dan is uw stem op Gemeentebelangen Westerwolde, bij de verkiezingen op 22 november 2017, de eerste stap daar naar toe! Immers, lokaal stemmen betekent direct mee beslissen!

Wij nodigen u van harte uit om onze fractievergaderingen te bezoeken. Daar kunt u kennis maken met de passie van onze lokale partij!