Petitie voor 24 uurs ambulancezorg in Westerwolde!

Petitie voor 24/7 ambulancezorg in Westerwolde!

Afgelopen week kwam het trieste nieuws dat Treant 500 medewerkers niet meer nodig heeft. Men sluit de nachtelijke spoedhulp in Stadskanaal en Hoogeveen en dat betekent voor onze gemeente nogal wat. De dorpen Sellingen, Vlagtwedde, Bourtange, Veelerveen, Vriescheloo en Wedde krijgen te maken met veel langere reistijden van de ambulance naar de dichtstbijzijnde spoedhulp locatie. Spoedeisende hulp in de nachtelijke uren is alleen nog beschikbaar in Scheemda en Emmen.  Heel zorgelijk en diep triest wat ons betreft.

Gezien het feit dat er in de nachtelijke uren en in het weekend geen ambulance in het dorp Vlagtwedde beschikbaar is moet deze van elders komen en haalt in de meeste gevallen de onmogelijk aanrijtijd van15 minuten niet.  Het gaat hier om tijd die levensreddend kan zijn.

We hebben geprobeerd om middels een motie, die breed werd gedragen, in de nachten en in het weekend een ambulance op de basispost in Vlagtwedde te krijgen. Helaas vindt de ambulance zorg dit niet nodig. Gemeentebelangen Westerwolde zal er alles aan proberen te doen dit voor elkaar te krijgen. We hebben inmiddels het college gevraagd de directie van de ambulancezorg uit te nodigen in een raadscommissie om hierover van gedachten te wisselen.

Om dit te realiseren willen wij als Gemeentebelangen Westerwolde de volgende petitie indienen:

“Adequate ambulancezorg kan levens redden. Als inwoner van de gemeente Westerwolde ondersteun ik de petitie om te bewerkstelligen dat er in het hart van Westerwolde, in Vlagtwedde, een 24 uurs ambulance post wordt ingericht zodat inwoners van alle omliggende dorpen in spoedgevallen de medische hulp krijgen waar zij recht op hebben als iedere minuut telt!”

Als het het met ons eens bent kunt u via onderstaande link de petitie tekenen.

Fractie en bestuur Gemeentebelangen Westerwolde.