Gemeentebelangen Westerwolde  sponsort het team “Runners oet Grunnen”.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Gemeentebelangen Westerwolde ondersteunt dit doel van harte!  Op zondag 4 juni tussen 8.30 uur en 10.15 uur wordt het team ‘Runners oet Grunnen” bij de grensovergang Hasseberg verwacht.

Onze wethouder Giny Luth zal de lopers in de Hassebergerweg een warm welkom heten. Maar ook een deel van de fractie en het bestuur van Gemeentebelangen Westerwolde zal zondagochtend 4 juni aanwezig zijn  om de lopers van het team ‘Runners oet Grunnen’ welkom te heten in Nederland.

Een fantastisch loopevenement voor een heel goed doel, daar willen wij als Gemeentebelangen vanzelfsprekend graag ons steentje aan bijdragen!

Wij wensen de lopers heel veel succes en hopen dat deze run voor mensen met kanker een geweldige opbrengst mag krijgen!