Zwembad Parc Emslandermeer
Gemeentebelangen Westerwolde heeft kennis genomen van de rechterlijke uitspraak over het zwembad van Parc Emslandermeer. Deze rechtszaak ging over het contract dat Zwemschool Henny de Groot met de huidige eigenaar van het zwembad, Stichting Belangen Eigenaars Parc Emslandermeer (SBPE) heeft.
Gezien het grote belang van dit zwembad voor de gemeente Westerwolde en de hele regio, zijn wij nog steeds van mening dat we, als gemeente, ons maximaal moeten inspannen om dit zwembad te behouden. Dit zwembad is een belangrijke voorziening in het dorp Vlagtwedde en ver daarbuiten. Vele kinderen leren hier zwemmen, ouderen blijven hier in beweging en sportievelingen trekken hier hun baantjes. Maar dit zwembad heeft ook een grote maatschappelijke functie die we niet moeten onderschatten.
Economisch gezien is dit bad van wezenlijk belang voor de middenstand, die er belangrijke inkomsten uit genereren.
Als wij Westerwolde toeristisch op de kaart willen blijven zetten is het behoud van het zwembad op dit vakantiepark cruciaal. Toeristen zoeken hun vakantie vaak uit via het internet en wanneer er dan geen zwembad in dit park is, zullen vele toeristen afhaken.
Het is met name een politieke keuze om dit bad wel of niet te redden. Ook, als dat betekent dat we dit zwembad als gemeente moeten kopen. Gezien de belangrijkheid van dit bad is het voor Gemeentebelangen Westerwolde duidelijk. We zullen ons maximaal blijven inspannen om dit bad te behouden. Wanneer wij creatief zijn en een acceptabele exploitatie kunnen realiseren moet dit toch lukken.
Fractie Gemeentebelangen Westerwolde