Beste inwoners,

Zoals jullie deze week al inde krant hebben kunnen lezen was er een informeel overleg tussen de raadsleden van de gemeente Westerwolde en het COA. Dit allemaal naar aanleiding van het illegaal plaatsen van nachtpaviljoens op het COA-complex in Ter Apel.

Inmiddels heeft er afgelopen maandag ook een gesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van het COA en het college van Westerwolde. Ook dit was een zeer constructief gesprek waarbij de afspraken die in het verleden zijn gemaakt weer zijn ‘afgestoft’ en ‘in ere’ zullen worden hersteld. Vanzelfsprekend houden we de vinger aan de pols.

We zijn nog steeds druk bezig met de onderhandelingen om een nieuwe coalitie te vormen in de gemeente Westerwolde. De coalitie onderhandelingen in de gemeente Westerwolde verlopen voorspoedig. De sfeer tijdens de onderhandelingen is goed. Er liggen grote opgaven die we moeten bespreken om goede afspraken te kunnen maken voor de komende vier jaar.

Belangrijk voor deze coalitie zijn behoud van voorzieningen, onderwijs, wonen en leefbaarheid. Ook financiën is een onderwerp waar  we wat langer bij stilstaan om de lasten voor onze inwoners beheersbaar te houden.

We hopen op korte termijn een coalitieakkoord te kunnen presenteren waarbij dan ook duidelijk zal worden hoe het nieuwe college van de gemeente Westerwolde eruit gaat zien.

Dinsdagavond hadden we van Gemeentebelangen onze algemene ledenvergadering De opkomst viel een beetje tegen maar desondanks was het een fijne bijeenkomst en hebben we op bescheiden wijze de uitslag van de verkiezingen gevierd.

 

 

Afgelopen woensdag heeft Nederland weer massaal Koningsdag gevierd. Fijn dat dit zonder beperkingen weer mogelijk is.  Zoals (bijna) gebruikelijk mocht ik op Koningsdag de vlag hijsen bij zorgcentrum ‘De Blanckenborg’ in Blijham. Muziekvereniging Dok zorgde voor de muzikale omlijsting. Samen met mevrouw Brouwer-Korvemaker  heb ik, tijdens het spelen van het Wilhelmus, de vlag gehesen.  Mevrouw Brouwer woont nog niet zo lang in de Blanckenborg. Ze komt uit Wedde en vertelde dat ze het heerlijk wonen vindt in Blijham.

 

 

Volgende week herdenken we in Westerwolde op verschillende plaatsen. Deze keer zal ik dat, namens het college, in Kamp De Beetse doen. Onze burgemeester zal in Vlagtwedde aanwezig zijn, Henk van de Goot is namens het college in Bourtange, Bart Huizing in Wedderveer en Wietze Potze in Ter Apel.

Volgende week is het gemeentehuis twee dagen gesloten (5 en 6 mei). Omdat de agenda voor de rest van de week ook rustig is zal ik geen blog schrijven in de komende week.

Voor nu wens ik jullie allemaal een fijne (werk) week toe.

Groet,

Giny Luth

Wethouder