Video afspelen

Laten we even kennis maken...

Naam:                          Marco Visscher
Woonplaats:               Ter Apel
Plek op kieslijst:
        Nummer 2
Functies bij GBW:      Fractielid

____________

Mijn naam is Marco Visscher en ben 54 jaar. Ik ben geboren en getogen in Ter Apel. Samen met onze drieling van (bijna) 19 jaar, mijn vriendin en onze twee Berner Sennen honden wonen we in Ter Apel. Mijn hobby’s zijn mijn werk, fitness, wandelen met onze hond(jes) maar vooral genieten van het leven, met ons gezin en onze echte vrienden. Ook vind ik het fijn om mensen te helpen waar ik kan, om mensen die ik graag mag regelmatig (het liefst onverwachts) wat extra aandacht te geven.

Van beroep ben ik senior proces operator bij het chemisch technologiebedrijf Avantium in twee proeffabrieken (en wellicht binnenkort een nieuwe vlaggenschip FDCA fabriek) te Delfzijl. Avantium ontwikkelt innovatieve chemische technologieën om chemicaliën en materialen te produceren op basis van hernieuwbare (biologische) grondstoffen in plaats van fossiele bronnen. Onze twee hoofdproducten zijn FDCA en plantMEG™. Samen maken ze de productie mogelijk van het nieuwe plastic PEF: 100% plantaardig, recyclebaar en afbreekbaar.

Sinds ongeveer 2010 zet ik mij in voor een fijne, eerlijke en respectvollere  leefomgeving in ons mooie Westerwolde. Eerst voor het door ons opgerichte Dorpsbelangen Ter Apel en vanaf ongeveer 2014 voor Gemeentebelangen Westerwolde.

Of ik politiek leuk vind? Soms wel maar ook vaak niet. Ik vind het fijn wanneer we onze woon- en leef omgeving prettiger kunnen maken door onze voorzieningen en natuur te behouden of liever nog verbeteren. Ik vind het fijn dat we als gemeente mensen die hulp nodig hebben, of dit nu zorg, wonen of ondernemen is, deze kunnen bieden. 

Wat ik absoluut niet fijn vind is dat procedures ontzettend lang duren, dat regels, vaak vanuit de landelijke overheid, te veel belemmerend zijn in plaats van ondersteunend, dat er te veel persoonlijke aanvallen zijn in plaats van dat iedereen eens met respect naar een ander luistert en begrip heeft voor elkaar. Voor mij is het geen optie om vanaf de zijlijn te blijven roepen en dus blijf ik beschikbaar voor de raad om door te gaan met mijn poging om heel Westerwolde nog mooier, nog plezieriger en respectvoller te maken.

Marco Visscher

Music: Bensound